Brini o sebi

Koliko odmora vam je potrebno u toku dana?

Dremanje u popodnevnim časovima može biti krucijalni faktor za vraćanje energije koja će vam biti potrebna u toku dana. S druge strane ako se sa dremanjem pretera to bi moglo da bude kontraproduktivano a to znači da ćete se probuditi dosta umorni i poremetiće vam se noćno spavanje.

Dremanje u toku dana pomaže da bi se telo odmorilo. Iz razloga što se san dešava u periodima važno je da otkrijete dužinu spavanja koja bi vam odgovarala u toku dana.

Dremanje u periodu od trideset do šesdesetak minuta

Na prvom mahu ova dužina je primamljiva jer se čini da je sasvim dovoljna a ne i previse. Važno je da znate da dremanja u ovom period vas kanališu u dublju treću i četvrtu fazu. Kada se probudite možete doživeti inerciju spavanja što ujedno predstavlja neka prelazna faza između sna i budnosti. To će vam dodatno stvoriti umor a osećali bi ste pospano i to može da vam upropasti raspoloženje u ostatku dana.

Dremanje u trajanju od devedeset minuta

Dremanje u trajanju od devedeset minuta pomaže da se završi puni ciklus spavanja. Obzirom da se u period od devedeset minuta preživi svaka faza sna, kada se probudite osetićete se mnogo svežije i budnije.

Dremanje koje traje pun ciklus spavanja pomaže kod stimulisanja kreativnosti a ujedno poboljšava proceduralno i emocionalno pamćenje.

Takozvano dugo dremanje bi trebalo da završi jedno sedam sati pre planiranog odlaska na spavanje. Ukoliko ne završi osam sata pre spavanja moglo bi da poremeti noćni san.

Dremanje u trajanju od deset do dvadeset minuta

Ukoliko nemate dovoljno vremena za devedesetak minutno dremanje, dremanje u trajanju od deset do dvadesetak munita je odlično za povećanje energije i osećaja budnosti.

Dremanjae u dužini do dvadesetak minuta može znajačno da poboljša nivo energije koje imate. Čak što više kada se probudite imaćete osećaj kao da ste spavali dva sata.

error: Content is protected !!