Destinacija

Skala Furka – topla destinacija za onih koji žele da uživaju u septembru

Skala Furka je predivno malo mesto na Kansandri na Halikidikiju. Nalazi se na udaljenosti od stotihnuh kilometara od Soluna.

Ovo mesto ima peščanu plažu a voda je kristalno čista. Na obali postoje dve taverne sa odličnom pogledom na more, ali postoje i veliki broj privatnih kuća koje poseđuju ljudi iz Soluna.

U centru se nalazi šetalište sa klupama, a takođe možete uživati u ribljim restoranima. Ukoliko volite giros, onda ovo je pravo mesto za vas. U tokom celog dana možete kupini odlična peciva, hlebove i slatiše u jednu od pekara.

Skala Fuka je odlično mesto ža one koji uživaju u šetnjama pošto je potpuno ravno. Mladi mogu naći odličan provod u barovima koji se nalaze u samom centru.

Skala Furka ima prelepu vizantijsku crkvu, a vizantijski ostaci su vidljivi na ruševinama crkve Svetog Joanisa. Na samom groblju pored crkve Svetog Atanasija, pronađen je natpis koji vas vodi u prošlost ovih ostataka čak do rimskog vremena.

Tu su i ponude za mnogobrojne sportove na vodi. U blizini plaže ima i mala luka za ribarske brodove. Možete uživati gledajući u prelep zalazak sunca iznaz planine Olimp. Skala furka ima široke ulice, veliki trg, prodavnice, markete, taverne, restorane, ribatnicu, suvenirnice.

Pored prirodnih lepota, turisti mogu uživati u obilasku ovog grada koji zaista ima šta da ponudi. Veliki broj restorana, i kafića omugućiće vam dam uživate u ovom šarmantnom mestu.

Plaža Skala Furka je od finog belog peska, koji je odličan za vodene sportove, od pedalina do skijanja na vodi. Veliki izbor kafića, barova i restorana zadovoljava potrebu većina posetioca. Sve su usmerene ka turističkom tržištu, ali i tradicionalna grčka jela se mnogu naći u jednoj ili dve taverne.

Ukoliko želite bogatiji noćni izlazak kao i večernje šetwe, Kalitea je udaljena na desetak kilometara, Hanioti je relativno blizu a naravno i mesta na zapadnoj obali, kao Siviri i Nea Skioni.

error: Content is protected !!