Brini o sebi

5 bariera na putu vaše sreće

Vaš život je ispunjen raznih dogodovština, tako da nemožete reči da vam je uvek lepo ili obrnuto da ste uvek tužni. Život stalno nešto priređuje, stalno nas proverava, iskušava a sve zavisi o nama kako ćemo na to da reagujemo.  Često sebi postavljate pitanje kako da popravite rasploženje, kako da izdržite svaki teži trenukat koji vam život servira. Pitate se sebe, kako da održite raspoloženje kada je sve loše oko vama.

Možda niste svesni ali postoje određene navike koje vam poprečavaju put ka sreći. Pretpostavljamo da niste ni svesni toga. U daljem tekstu prikazaćemo samo nekih od njih.

1.Prevelika ambicioznost

Vaš um je i vasa podrška ali nekad i najstroži profesor. Ukoliko stalno razmišljate negativno vaš mozak može postati destruktivan i pesimističan. Negativno razmišljanje rađa mentalnu bolest. Izbegavaće vas prijatelji, rodbina, porodica kao i kolege na poslu. Takav način razmišljanja može vam pokvariti raspoloženje. Uvek pomislite da je sve prolazno i nemojte se brinuti zbog trenutne negativni misli. Kada vas uhvate negativni misli, potrudite se da kanališete vaš unutrašnji glas ka pozitivnim afirmacijama.

2.Ne živite u prošlost

Uvek kada da se vraćate unazad ne zaboravljate greške iz prošlosti pa zato se može desiti da ih opet ponovite. Prošlost bi trebalo da ostane tamo i gde je. Ukoliko se stalno zadržavate u prošlost nećete ništa promeniti u vašem životu. Kada se oslobodite od prošlosti a fokusirate na sadašnja dešavanja, videćete kako se polako rasterećujete, svu radost možete dočekati raširenih ruku. Prošlost je važna jer piše lekcije koje će vam trebati za u budućnost.

3.Ne upoređujte se sebe sa drugima

Svako ima svoj stil života i svoje putovanje. Svaki put kada doživite neuspeh ili pad to znači da imate svoje putovanje koje je jedinstveno. Prestanite da se upoređujete sa drugima. Na taj način ćete početi da cenite svoj život. Sreća je stvar lične percepcije i samopoštovanje jedino vi možete da izgradite sami. Radujte se malim stvarima. Male stvari čine život srećnim. Svaki čovek je karakter za sebe.

4.Vodite brigu o sebi

Da bi funkcionisali normalno i zdravo morate voditi brigu o sebi. To znači da redovno treba da čitate, da održavate vaš um a istovremeno da se bavite fizičkom aktivnošću da bi ostali u dobroj kondiciji. Nezavisno dali se radi o odvajanju vremena za neki hobi, vežbanje ili obezbeđivanje dovoljno sna da bi ste se odmorili, neka briga postane deo vaše rutine.

5.Ne živite dovoljno u sadašnjosti

Sadašnji trenutak je nešto što je aktuelno. Kada živimo u svaki tren tu osećamo radost, smeh a stvaramo i osećanja. Zbog brzog načina života često propuštamo ove trenutke. Ukoliko stavljate akcenat da živite u sadašnjost postoji ogromna šansa da ostanete zdravi i srećni. Živeti u sadašnjosti znači da budete hrabri i da prihvatite sve što vam život servira. Nekad su to neprijatnosti a nekadi lepe stvari. Zapamtite da niko nije rođen da uživa u životu. Iskoristite svaki trenutak onako kao što mislite da je ispravno, jer takve trenutke će kasnije postati istorija a ona uvek piše romane i vredi.  

error: Content is protected !!