Stil

Prepoznajte pravog prijatelja

Prijateljstvo bez materijalnog interesa, prijateljstvo bez napora kada se dve osobe razumeju predstavlja dugotrajno prijateljstvo. Prijateljstvo kao pojam jeste nematerijalna stvar ali puno vredi ako je iskreno. Danas sve više na osnovu vizujelnog gradimo svoju sliku o prijateljstvu al ne bi trebalo. Na društvenim mrežama stalno gledamo slike kako se prijatelji druže ali druga je priča u stvarnosti. U daljem tekstu vam dajemo ključne odlike pravog prijateljstva.

1.Uvek ćete biti prihvaćeni u društvu pravog prijatelja

Pravi prijatelj će vas prihvatiti sa svim manama i vlinama. To ne znači da vaš prijatelj treba da vas stalno trpi i da podnosi svaku promenu na vaših navika. Naravno i između pravih prijatelja postoji nesuglasica oko neke stvari. Različiti pogledi u nekim stvarima mogu da doprinesu da se što više učvrsti prijateljstvo.

2.Pravi prijatelj je uz vas i u dobrim i lošim trenutcima

Život nije ravna linija. Uvek imamo i lepe i loše trenutke. U teškim trenutcima važno je da imate prijatelje koji će vam dati podršku dok prolazite kroz teška vremena. Topla ljudska reč je uvek dobrodošla. Pored toga pravi prijatelj će vam ponuditi novac kako i bilo kakvo materijalno rešenje.

3.Pravi prijatelj slavi vaše uspehe

Podrška prijatelja nije važna samo u tešnim vremenima. Prijatelj je neko ko se raduje vašem uspehu i ko vašim životnim dostignućima smatra svojim. Prijateljstvo se jača i u lepim situacijama kada se hvalite svome prijatelju šta ste postigli, ostvarili, kada vam on daje svoje predloge ili sugestije kako nešto da uradite što pre i brže i naravno bezbednije.

4.Pravi prijatelj uvek nađe vremena za vas

Savremeni način života otežnava druženje sa prijateljima. Vaš pravi prijatelj tretiraće vas kao prioritet. Pažnja se dovoljno pokazuje da neko nađe vremena da vas pozove telelefonom, da vam dođe u goste kao i da vaspotraži preko nekih od društvenih mreža. Sama inicijalna kapisla ovde leži u motivu da neko želi da vas vidi. Sve su ostalo izgovori tipa, nisam stigao, ili nisam imao vremena.

5.Pravi prijatelj će uvek govoriti istinu

Istina je najvažnija stvar da bi jedna međuljudska veza opstojala. Istina je vrlo važna a nekad i bolna ali vam pomaže da izgradite čvrst karakter. S toga, pravi prijatelj ko vas iskreno ceni i voli, uvek će vam reči istinu bez obzira na to dali bi vi prihvatili to ili ne.

6.Pravi prijatelj će vas stimulisati da postignete ciljeve

Pravi prijatelj je uvek tu za vas da vas podstiče da postignete nešto više od onog što jeste. Neovisno dali se radi na polju sporta, na poslu ili bilo kakvom drugom profesionalnom uspehu, prijateljska podrška je uvek dobrodošla. Takvo moralno podsticanje sa strane pomoćiće vam da ojača vaše samopouzdanje a to je ključ uspeha.

error: Content is protected !!