Stil

Probudite vašu kreativnost

Dali svoju inspiraciju nalazite oko vas ili ona je deo vašeg karaktera? Svuda oko nas su kafići, sportski tereni, parkovi, radionice, koncerti i slično ali najmanje jedna ili dve od tih aktivnosti će vas naterati da budete malko kreativniji odošto jeste. Kreativnost vam pomaže da se bolje razvijate i nije vezana za to koliko godina imate.

Svakodnevica nam nudi priliku da naučimo uvek nešto novo a to su najizgled male stvari koji mogu da budu velika inspiracija.

Popijte kafu van kuće

Buđenje i kafa u krevetu sa voljenom osobom je odlična stvar. Ponekad želite da kafu popijete sami u tišini a ponekad i sa društvom i sve to zavisi kako ste raspoloženi. U toplim danima kafa se može popiti u centru grada na nekoj terasi a naročito u jutarnje sati kada nema letnje vreline. Ovi topli letnji dani nek budu odličan razlog za rano ustajanje i druženje sa vašim prijateljima uz kafu.

Radite ono što vas ispunjava

Kada je lepo vreme otvaraju vam se široki su horizonti i prilike da naučite nešto novo a i da se pozabavite sa onim što znate da radite. Ne budite lenji već uradite nešto u dvorištu. Nek to bude presađivanje cveća, farbanje ograde, pravljenje kućice za ptice ili domaćeg ljubimca. I pored onog što znate, korisnije za potsticanje vaše kreativnosti bi bilo da pročitate neki magazine, da pogledate neki video na internetu pomoću kojeg ćete naučiti da nešto novo uradite. Radite ono što vas ispunjava.

Preuredite prostor u koji živite

I pored toga što radite generalno čišćenje dobro bi bilo da s vremena na vreme preuredite prostor u koji živite. Na taj način ćete uneti novinu u vašem domu i doživećete moralnu satisfakciju, odnosno proradiće vam hormon sreće. Internet nudi milijardu rešenja prema vašim dimenzija za uređivanje dvorišta, unutrašnjeg prostora i slično.

Tonovi koji utiču na raspoloženje

Leto je period u godini kada priroda čini svoje, nudi širok spektar tonova od svetlijih do tamnijih a nadamo se da ćete se se negde pronaći. Svaka boja e posebna nijansa za sebe i njihovo posmatranje stimuliše vas da uradite nešto drugačije a i da budete malo kreativniji. Poznato je da zelena boja odmara vid, žuta i narandžasta su tople nijanse koji idu u svakakvoj kombinaciji, crvena simboliše impulsivnost itd.

Mesto u kome živite

Dali morate uvek da koristite auto kada idete na poslu? Dali ste nekad razmišljali da prošetate do poslu slušajući muziku i slobodno razmišljate o svemu i svačemu. Ne zaboravite da su se i kod velikog naičnika Nikole Tesle ideje rađale dok je šetao u parku i slobodno razmišljao. Godišnja doba kao što su proleće i leto nude mogućnosti da uživate u prelepim prizorima pored puteva i parkova.

error: Content is protected !!