Stil

Metoda za čišćenje prašine koja se koristi i u muzejima

Kada čujete reč glicerin odmah vas asocira na njegovu primenu u medicini, kozmetologiji, poljoprivredi kao i u prehrambenoj industriji. Međutim i pored toga, glicerin se koristi uz svakodnevne navike. Uz pomoć glicerina čišćenje kuće postaće prava lakoća. U daljem tekstu vam dajemo nekoliko saveta kako da očistite stvari pomoću glicerina.

Pet načina koji će vam pomoći da očistite kuću pomoću glicerina:

1.Čisćenje podova

Da bi ste efikasno očistili podove preporučujemo da dodate nekoliko kapi glicerina u kantu sa vodom. Taj rastvor će pomoći da podove očistite kristalno čisto.

2.Očistite prašinu na duže vreme

I u ovom koraku preporučujemo da dodate malo glicerina u posutu sa vodom. Pokvasite krpu pa dobro je ocedite a nakon toga prebrišite površine. Površinu koju ste prebrisali neće videti prašinu jedno desetak dana. Ovu metodu čišćenja koriste i muzeji.

3.Očistite odeću

Nekoliko kapi glicerina stavite na fleku a nakon toga operate vodom. Preporučujemo da dodate malo soli. Fleke od čaja, kafe ili čokolade mogu se lako ukloniti pomoću smese od glicerina i soli tako što ćete naneti na fleku a nakon pola sata operite istui.

4. Ćišćenje kožnog namešataja

Ukoliko ste kožni nameštaj izgrebali, samo ga prebrišite pamučnom krpom koju ste umočili u glicerin. Ponovite postupak dva do tri puta. Ako vam je kožni nameštaj negde izgreban prebrišite pamučnom krpom. Nek krpa bude prethodno pokvašena u glicerin.

5. Čišćenje prozora

Napravite rastvor od glicerin i etil alkohol. Nek rastvor bude u razmeru od 1:10. Nakon toga prebrišite prozore. Prozori biću kristalno čisti a već dugo vreme nakon toga prljavština neće narušiti njihovu čistoću.

error: Content is protected !!