Stil

Osnovne stvari koji trebate da znate za čist i uredan hodnik

Prostor koj vas dočekuje kada uđete u stan stalno se dešava da bude u neki nered. Taj nered može biti rezultat vaših navika kao što su neuredno bacanje jakne, obuću, torbe, kišobrana, neorganizovano ostavljanje pošte i drugih stvari. Ti predmeti pripadaju hodniku ali da bi ste se lakše snašli preporučujemo da organizirate prostor koji imate na raspolaganju. Svakako, iskoristite kvadraturu hodnika maksimalno. Hodnik je mnogo korisniji ako je u obliku kvadrata jer na taj način čete mnogo laške organizovati prostor.

Održavanje ulaza nikad nije bilo lakše jer postoje nekoliko osnovnih stvari koje treba imati pri ruci. U daljem tekstu vam dajemo nekoliko predloga kako da vaš hodnik održavate čistim i sređenim.

Osnovne stvari koji su vam potrebni za čist i organizovan hodnik:

Komoda i stočić

Ako stalno tražite neko rešenje gde da odložite stvari kada uđete u vaš dom onda bi sto i komoda bili dobro rešenje za vaš problem. Komoda i sto mogu da imaju i estetsku svrhu. Kao dekor mogli bi ste da dodate i lampu a i s time biste ulepšali prostor. Nije na odmetu i neka lepa fotografija i vaza puna cveća. Postoje i komode koje imaju fioke za dodatnu organizaciju ulaza. Takav prostor za skladišenje je uvek koristan iz ragloga što ćete držati stvari izvan pogleda gostiju.

Ako hodnik nema dovoljne kvadrature za da ga uredite po vašoj želji preporučujemo da korisite najbliže mesto do hodnika a to bi moglo da bude kuhinjski pult blizu ulaznih vrata. Koristite taj prostor da biste uredili osnovne stvari.

Poslužavnik ili činija

Ako imate dovoljno raspoložive površine u hodniku, dodajte poslužavnik i činiju, možda naočare za sunce i neke druge korisne stvari koji će vam trebati pri izlasku iz kuće ili stana. Promenite naviku da bacate stvari na sto. Korisno bi bilo da takve stvari stavite u činiju ili poslužavnik. Možete naći i specijalnu posudu za takvu namenu u prodavnice stvari za domaćinstva.

Mesto za obuću

Određeno mesto pored vrata za vaših cipela nikad nije na odmet. Obzirom da se živi „velikom brzinom“ budite uvek spremni da obučete vašu obuću koja će vas čekati pored ulaznih vrata. U dobrom orzaniziranom prostoru mnogo lakše ćete se snaći.

Mesto za obuću može biti određena površina gde ćete postaviti određenu prostirku, stalak ili deo ormara. Postoje razne stalaže a možda i najpraktičnije su one koje se prilagođavaju. Takve stalaže su odlične za svaku priliku pa čak i kada putujete jer mogu da saberu više para vaših obuća.  Deo ormara za koji ćete se odlučiti da prilagodite u magacin za obuću ima svoju prednost jer na taj način ćete sakrititi vašu obuću od gostiju. 

Čiviluk

Čiviluk je stvar koja je uvek u modi. Savšen je za kačenje ključeva, torbi i odeće a posebno onu koju nosimo vani. Postoje i montažni čiviluci koji prilagođavaju i svoju visinu. U zavisnosti šta planirate da okačite možete se odlučiti i za pojedinačne zidne kuke. Neki sadrže otvore za skladištenje pošte ili otvorenu policu.

Ogledalo

Ogledalo u hodniku je korisno jer reflektuje svetlost i čini da vaš prostor izgleda svetlije. Za ogledalu u hodniku može se reči da je poslednja stanica na izlasku iz stana, tako da ga devojke stalno koriste za popravku šminke i kose u poslednjem trenutku. Preporučujemo da postavite ogledalo direktno na komodu ili eventualno iznad komode ukoliko kupite ogledalo sa kukom za kačenje.

Korpa za reciklažu

Količina pošte zna da frustrira pa iz tog razloga preporučujemo da pored vrata u hodniku držite kantu za reciklažu. Nema potrebe da se neželjna pošta gomila pa zato možete odmah da se rešite nje pri samom ulasku u stan. Umesto da nepoželjna pošta zauzima nesto u dnevnoj sobi, bacite je u kantu za reciklažu. Kanta za reciklažu je korisna i za delovni prostor.

error: Content is protected !!