Stil

Bela kuhinja, deo enterijera koji je uvek u modi

Bele kuhinje su uvek u modi. Izbor bele boje je klasika i nepogrešiv. Bela boja je ton, oličje nevinosti i elegancije, a ujedno uklapa se uz svaku drugu boju. Belu boju najviše koristimo kada želimo da neutrališemo neki nered, da ugasimo neku kompoziciju od jakih tonova.  

Pogodnosti bele kuhinje

Bele kuhinje imaju tu moć da osveže neku rustikalnu i stariju kuću da bi delovala modernije, i naravno bez umanjivanje njene autentičnosti. U nekom gradskom stanu može da se spoji sa prostorom a ujedno sa drugim elementima dekoracije da osveži životni prostor.

Koristeći bele palete imate otvorenu mogućnost da mešate stilove nameštaja iz različitih perioda počevši od baroka pa sve do minimalizma a ujedno da zadržite kohezivni izgled. Smatrajte da bela kuhinja može biti jedna velika prazna tabla na koju možete da postavite jednostavne elemente sa naglašenim metalnim ili drvenim završnim obradama. Bela kuhinja deluje preglednije, otvorenije a i idealan prostor za realizaciju vaših ideja.

Bela kuhinja u svakom pogledu pobeđuje tamnu iz razloga što bela kuhinja deluje smirenije i predstavlja čistoću. Ako u vašoj kuhinji nemate dovolno svetlog prostora nije preporučljivo da postavljate tamni ormarići jer na taj naćin učinićete da vaš prostor izgleda mračno. Jedna od važnijih odlika bele boje je da ona reflektuje svetlost i pomaže da vaš prostor izgleda što svežije.

Beli kuhinjski ormarići povećavaju vrednost vašeg prostora. Naime ako nekad se odlučite da prodate vaš stan imajte na umu da kupcima neće odgovarati ormarići tamne boje, nešto starije, rustično, kao i nešto što je van mode. Bela boja je univerzalna boja i zato će se svideti mnogima.

Ukoliko se odlučite da renovirate vaš životni prostor a ako u tom prostoru imate već belu kuhinju imajte u vidu da nećete napraviti velike troškove. Ukoliko se odlučite da promenite pozadinu, ili radnu površinu mogli bi ste da samo promenite boju a da vam kuhinja ostane bela i sve bi se normalno uklopilo.

Nepovoljnosti bele kuhinje

Bela kuhinja sa sobom nosi i veliku obavezu a to je održavanje besprekorno uredan izgled. Bela kuhinja izleda zadivljuće kada je čista. Beli kuhinjski ormarići se ne prljaju toliko često i nije tako teško da ih očistite. Iz tog razloga je važno da je rednovno održavate. S druge strane mrlje i prljavština se više isticaju na belom. Ogrebotine se takođe lakše vide na belim ormarićima.

Bele kuhinje mogu promeniti boju ako su direktno izlozeni suncu. S toga nek kuhinja bude izrađena od kvalitetnog materijala da bi što duže trajala. U toku dana pomoću zavesa možete da smanjite prodor svetlosti. Takođe uz bele boje možete da kombinujete i žutu, plavu kao i sivi podton.

Postoje sjajne ili mat završni slojevi za radne ploče. Završni sloj visokog сјаја na bilo kojoj površini će reflektovati i održavati boju ukrasa i dodataka koje imate u blizini.

Bele kuhinje mogu biti svežije ako upotrebite neke teksture. Primer radi, bele pločice su deo univerzalnog dizajna tako da mnogo zanimljivije bi izgledalo ako ih postavite u dizajnu riblje kosti.

Predlog rešenja za belu kuhinju

Promena boje u odnosu na elemente i dodatnih stvari u vašu belu kuhinju je osnovni korak. Boju možete uneti na kuhinjske elemente i radnu ploću. Šporeti i frižideri se proizvode u različitih boja. Kuhinjski aparati mogu postati  centralna tačka uređenja kuhinje.

Detalji su odličan način da razbijete belu jednostavnost. Vaza sa cvećem ili neka umetnička figura mogu da ožive taj beli prostor. Ispod ormarića možete da postavite tepih u više boja. Pazite da to ne bude preterano.

Da bi izbegli drvenu varijantu u svim elementima dodajte nekoliko staklenih ormarića. Staklo je zanimljiv material i moglo bi se dodati u svakom delu od vašeh stana, naravno po vašem ukusu a i da bi se sve to uklopilo u celokupnom enterijeru. Nije preporučljivo da staklene stvari stavljate blizu šporeta ili sudopera gde voda i masnoća mogu da naruše dekoraciju.

Ukrasne iverice se vrlo praktična stvar ali mogu da postanu dodatni prostor koji će sakupljati prašinu. Svetlosni plafon bi mogao da se promeni, tipa lamela nemora da bude kvadratna. Otvorene police mogu da budu fokusne tačke pa iz tog razloga obojte zid iza u drugu boju.

Bela kuhinja sama po sebi pretstavlja jednostavnost i umerenost. Ukoliko ispred kuhinje planirate ostrvo nek isto bude u tamnu boju. Nabavite barske stolice za ostrvo i nek one budu u interesantnim teksturama.

error: Content is protected !!